Faq


De rijlessen
Hoe lang duurt een complete rijopleiding? De meeste kandidaten doen er tussen de 8 en 12 weken over.
 
Hoe lang duurt een rijles? Onze rijlessen duren 50 minuten maar wij adviseren 100 minuten zodat de instructeur alles goed uit kan leggen, jij de tijd hebt om de onderdelen te oefenen en te herhalen zodat er meer lesstof blijft hangen. Hierdoor zul je uiteindelijk minder lessen nodig hebben.
 
Wanneer kan ik beginnen met de lessen? Wij hebben geen wachtlijst. Een week na aanmelding kun je al beginnen.
 
Hebben jullie ook vrouwelijke instructeurs? Ja, je kunt kiezen of je les wilt van een man of van een vrouw.
 
Kan ik ook ergens anders worden opgehaald dan thuis? Ja, dit moet dan wel in dezelfde regio zijn.
 
Kan ik op elk moment een rijles afzeggen? Rijlessen dienen altijd min. 48 uur van te voren te worden afgezegd, anders zijn wij genoodzaakt de les door te berekenen.
 
Kan ik een op tijd afgezegde les nog inhalen? Ja, dat is mogelijk.
 
Zijn de lessen van makkelijk naar moeilijk opgebouwd? De lessen zijn opgebouwd met een lesplan, deze staat op je instructiekaart. Hierop worden je vorderingen, bijgehouden en weet je dus precies waar je aan toe bent.
 
Heb ik elke les dezelfde instructeur en hetzelfde voertuig? Ja en met dat voertuig ga je ook het praktijkexamen afleggen.
 
Kan ik op mijn eigen tempo lessen? Je kunt zelf bepalen hoeveel lessen je per week wilt nemen en hoelang je over de hele rijopleiding wilt doen. Wij adviseren wel om in ieder geval minimaal 1 blok per week te rijden.
 
Is het nodig dat de rijlessen vooraf betaald worden? Het makkelijkste is om elke keer aan het einde van de rijles te betalen voor hetgeen dat is afgenomen en bij de aanvraag, van het praktijkexamen het examengeld te betalen. Je kunt ook kiezen voor vooruitbetaling per giro. Het is tevens mogelijk om in termijnen te betalen, dit kan in overleg met de instructeur of kantoor.
 
Kan ik ook zonder voldoende resultaat voor het theorie examen beginnen met rijlessen? Het verstandigste is dat je je theorie haalt aan het begin van je rijopleiding. Tijdens de rijlessen krijg je ook de theorieregels uitgelegd van je rijinstructeur. Op deze manier begrijp je de theorie tijdens het leren ook beter en kun je tijdens de praktijklessen de regels beter toepassen.
 
Hoe oud moet ik zijn om met de rijlessen te beginnen? Dit kan zodra je 16,5 jaar bent. Dit geldt ook voor het theorie examen.
 
Ik heb al lessen gehad bij een andere rijschool, kan ik dan alsnog bij Rijschool Actief komen? Ja, dat kan. Je kunt dan het basispakket nemen of je kunt kiezen uit losse lessen.
 
Hoeveel lessen heb ik nodig? Een gemiddelde leerling heeft tussen de 15 en 20 blokken van 100 minuten nodig.
 
Ik ben bij een andere rijschool gezakt voor mijn praktijkexamen, kan ik dan alsnog bij jullie terecht? Ja, je komt dan in aanmerking voor een herexamenpakket. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor losse lessen.
 
Examens
Hoe ziet het theorie examen eruit? Het examen bestaat uit 2 onderdelen: - 25 vragen over gevaarherkenning - 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht De vragen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen en open vragen. Het examen duurt ongeveer 3 kwartier, inclusief de toelichting.
 
Wanneer ben ik geslaagd voor het theorie examen? Als je van de gevaarherkenning tenminste 12 vragen goed hebt en van de verkeersregels en,verkeersinzicht je tenminste 35 vragen goed hebt beantwoord.
 
Wat moet ik meenemen naar het theorie examen? Voordat je aan het examen mag deelnemen moet je een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs overhandigen. Kun je dit niet, of ben je niet op tijd aanwezig (+/- een half uur van te voren) dan kun je niet deelnemen aan het examen. Het examengeld krijg je dan ook niet terug.
 
Hoe lang is de uitslag van het theorie examen geldig? 18 maanden
 
Hebben jullie ook examengarantie? Bij het afronden van een cursus hoort een officieel examen bij het CBR.
 
Overige vragen
Geven jullie de Rijopleiding In Stappen (RIS)?
Nee, maar de lessen zijn wel in logische stappen, volgens het RIS- principe, opgebouwd.
 
Hoe werkt het machtigen met DigiD? Voordat wij jouw TTT of Praktijkexamen kunnen aanvragen moet je daar eerst toestemming voor geven. Dit doe je door te machtigen. Als je al in het bezit bent van een DigiD kun je ons hier machtigen. Heb je nog geen DigiD, dan kun je deze hier aanvragen.
 
Wat is jullie rijschoolnummer? 0003u7